Zuid-Afrika 2025

Beste allen,

Van het westelijk front geen nieuws mag dan wel een mooi boek en een boeiende film zijn, maar hoort niet thuis in het Art for All gebeuren .
Er is wel degelijk nieuws te vermelden want we gaan er weer op uit. De uitnodiging om weer in een van de “plakkersdorpen” in Zuid Afrika te werken konden we niet zomaar naast ons neerleggen.

Zo worden de townships in het Afrikaans genoemd, er wordt ergens een onderkomen gebouwd van golfplaten of afvalhout en er komen steeds meer gebouwtjes, als je dat zo al mag noemen, erbij. Mensen blijven er plakken, er is ook geen ander onderkomen mogelijk. Vele plakkers hutten vormen een plakkers dorp, soms met vele duizenden inwoners.

In veel van die plakkers dorpen ontstaat er ook scholen en kerken en lokale winkeltjes en barretjes en restaurantjes.Soms hebben die dorpen ook bijzondere namen, zo werkten we vele jaren geleden in Barcelona, een township ontstaan op een vuilnisbelt tijdens de Olympische spelen in Spanje.

Het dorp waar we nu zullen werken heet heel lieftallig Mimosa. Het is altijd een beetje passen en meten om gepaste data te vinden, liefst een beetje passend in de plaatselijke schoolvakanties. Nu zouden we zo vroeg mogelijk in januari kunnen gaan.

Exacte data zijn er nog niet maar hoe vroeger hoe beter, misschien moeten we het nieuwjaarsconcert maar een jaar overslaan, want dan zijn de vluchten goedkoper.

We houden jullie op de hoogte.

Wim Engels voorzitter AFA

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *